Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها - کمبود مراکز نگهداری، توانبخشی و غربالگری اوتیسم در کلانشهر شیراز برای خانواده‌های این کودکان مشکلات جدی ایجاد کرده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز ، با به دنیا آمدن فرزندان کانون خانواده صمیمیت و گرمای بیشتری به خود جذب می‌کند علاوه بر این صمیمیت حاکم بر خانواده مسئولیت پدر و مادر هم سنگین‌تر می‌شود اما در بین خانواده‌هایی هستند که فرزندانی با اختلال اوتیسم و مسئولیتی چندین برابر خانواده‌های دیگر دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کودکانی که به علت شرایط خاصشان خانواده‌ها را از لحاظ اقتصادی، روحی، جسمی و ذهنی به گونه‌ای درگیر کرده‌اند که گویی از چرخه زندگی خارج شده‌اند. از طرف دیگر عدم آگاهی جامعه وبرخی از مسئولان  از مشکلات این کودکان و خانواده‌هایشان  مشکل دیگری است که این خانواده‌ها با آن دست و پنجه نرم می‌کنند.

در همین راستا محمدصادق جعفری سرپرست معاونت توانبخشی بهزیستی استان فارس در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در شیراز اظهار داشت: بیماری اوتیسم یک طیف است که در برخی موارد این طیف خیلی  شدید و در برخی موارد خفیف است و از جمله علائم مهمی که می‌توان گفت یک کودک دارای اختلال اوتیسم است می‌توان به اختلال در ارتباط اجتماعی و اختلال در رفتار و علاقه‌های تکراری اشاره کرد.

وی گفت: صحبت کردن با یک نوزاد در 4 ماهگی سبب لبخند آن نوزاد می‌شود اما کودکان با اختلال اوتیسم بدون واکنش هستند، بچه‌‌های با اختلال اوتیسم با کودکان دیگر بازی نمی‌کنند یا ممکن است یک نوع غذا دوست داشته باشند یا یک زمان طولانی با یک اسباب بازی یا عروسک بازی کنند.

جعفری در ادامه افزود: اختلال در گفتار، اختلال ذهنی یا اختلال حسی که این اختلال حسی در شنوای، بینایی، بویایی و لامسه هم نمایان می‌شود از دیگر علائم اوتیسم است. 

سرپرست معاونت توانبخشی بهزیستی تصریح کرد: عواملی که موجب این اختلال می‌شود مشخص نیستند اما این اختلال بین 2 تا 5 سالگی قابل تشخیص است که گاهی ممکن است زیر 2 سالگی نیز خود را نشان دهد در حال حاضر تعداد کودکان تحت پوشش بهزیستی با این اختلال حدود 350 نفر است.

وی گفت: دو مرکز تخصصی توانبخشی اوتیسم برای این کودکان است، بخش اعظم هزینه شهریه را بهزیستی پرداخت می‌کند علاوه بر این سامانه غربالگری برای شناسایی کودکان مشکوک به اوتیسم نیز وجود دارد به این ترتیب که خانواده‌های کودکان اطلاعات را وارد سامانه کرده و کارشناسان کار غربالگری را انجام داده و به کودکان به پزشک معرفی می‌شوند.

جعفری افزود: به کودکان با اختلال اوتیسم شدیدی خدمات ویژه معلولان ارائه می‌شود، کاری که خانواده‌ها باید انجام دهند این است که در صورت مشاهده هر علائمی در کودک به پزشک مراجعه شود.

از سوی دیگر خانواده‌‌های این کودکان با مشکلاتی روبه‌رو هستند که فریدون پارسایی رئیس هیئت مدیره مؤسسه اوتیسم شیراز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: این اختلال برای خانواده‌ها سراسر مشکل است به گونه‌ای که خانواده‌ها را از چرخه زندگی خارج می‌کند از لحاظ دیگر آگاه نبودن جامعه و اکثر  مسئولان از مشکلات این کودکان و دغدغه‌های خانواده‌شان سبب بروز مشکلاتی شده است. 

وی گفت: شرایط این کودکان و خانواده‌ها به گونه‌ای است که خانواده‌ها در مراسم جشن یا عزاداری نمی‌توانند شرکت کنند و به علت دید مردم جامعه نسبت به این کودکان استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی برای این خانواده‌ها نیز سخت و دشوار است‌.

رئیس هیئت مدیره مؤسسه اوتیسم شیراز افزود: برای این اختلال باید اقدامات زیادی انجام شود چون در حال گسترش است، علاوه بر این مراکز غربالگری اوتیسم به تعداد کافی وجود ندارد تا سن طلایی ابتلای کودکان را تشخیص داد چراکه با تشخیص به هنگام می‌تواند قبل از اینکه کودک با مشکل روبه‌رو شود، ناتوانی را به حداقل رساند.

پارسایی گفت: برای این اختلال هیچ زیرساختی از نظر آموزشی، توانبخشی، درمانی وجود ندارد و یکی از بیشترین دغدغه‌ها این است که به علت نداشتن آگاهی این کودکان را با معلولین ذهنی یکی می‌دانند در صورتی که این بیماری آشکار نیست برای مثال یک کودک با اختلال اوتیسم ممکن است در فضای عمومی مثل مترو یا اتوبوس جیغ بکشد که این واکنش خوبی از سمت جامعه ندارد.

وی با بیان اینکه وضعیت جامعه در زمینه اختلال اوتیسم بحرانی است که گاه سبب تزلزل بنیان خانواده‌ها می‌شود، افزود:  خانواده‌ها باید شبانه روز درگیر کودکان باشند بنابراین باید یک فکر اساسی در ایجاد مراکز نگهداری با کارگاه‌های مختص این کودکان کرد. 

پارسایی با بیان اینکه مشکلات خانواده‌های دارای کودکان اوتیسم با بالا رفتن سن آنها بیشتر می‌شود، عنوان کرد: علوم پزشکی تا 6 سال و آموزش و پرورش تا 12 سالگی آنها را تحت پوشش دارند از این سن به بعد به بهزیستی محول می‌شود و دیگر اینکه بچه‌های اوتیسم را نمی‌توان در آپارتمان نگهداری کرد و نیاز به فضای بزرگتری دارند.

رئیس هیئت مدیره مؤسسه اوتیسم شیراز با بیان اینکه همه باید پای کار بیایند، تصریح کرد: شهرداری، بهزیستی، استانداری و آموزش و پرورش باید هماهنگ شوند و مرکزی ایجاد کنند که پاسخگوی نیاز این کودکان باشد.

پای درد دل کودکان و خانواده‌های اوتیسم در کرمان/ بچه‌های اوتیسم را بیشتر دریابیم کودکان اوتیسمی در کرمانشاه یکسال دیگر صاحب مدرسه می‌شوند کارآفرینیِ جوان مشهدی برای بچه‌های اوتیسم و سرپرستان خانوار/ دولت در حمایت از بخش خصوصی "قدم از قدم" برنمی‌دارد وضعیت قرمز کرونا دردسرهای زیاد برای خانواده بیماران اوتیسمی استان مرکزی ایجاد کرده است


پارسایی افزود: موسسه خیریه حامیان اوتیسم که درحال حاضر بیشترین تعداد خانواده اوتیسم را تحت پوشش دارد، در این 2 سال با هماهنگی‌ با شهرداری و بهزیستی اقداماتی انجام داده است از جمله اینکه طبق مصوبه شورای شهر یک باغ مختص به کودکان اوتیسم در نظر گرفته شده که موسسه در حال پیگیری است علاوه بر این مجوز مرکز نگهداری اوتیسم از بهزیستی که نیاز به حمایت خیرین دارد، نیز گرفته شده است.

براساس مصوبه شورای شهر شیراز شهرداری مکلف است حداکثر تا پایان سال جاری با توجه به نیازهای اجتماعی موجود، یکی از باغات شهرداری را برای استفاده خانواده‌های دارای بیماران اوتیسم مناسب‌سازی کرده و اطلاع‌رسانی لازم جهت استفاده اختصاصی آنها را از طرق مختلف فراهم آورد. این موضوع و تسریع در آن می‌تواند بخشی از مشکلات خانواده‌های دارای فرزند اوتیسم را کاهش دهد. 

انتهای پیام/424 /ی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اختلال اوتیسم خانواده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۸۸۲۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیدار وزیر بهداشت با ساکنان منطقه ۱۸ تهران

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، همزمان با سفر رئیس جمهور به جنوب تهران، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به منطقه ۱۸ رفت و با برپایی میز خدمت در دیدار چهره به چهره، پای صحبت ساکنان این منطقه نشست.

دکتر عین اللهی در حاشیه این دیدار، کمبود برخی دارو‌ها، پوشش بیمه‌ای دندانپزشکی و مسائل درمانی اتباع را از جمله مسائلی برشمرد که در این دیدار ساکنان منطقه ۱۸ تهران مطرح کردند.

وزیر بهداشت با اشاره به موضوع کمبود برخی دارو‌های خاص گفت: در این منطقه داروخانه‌هایی را که داریم فعال هستند، اما نیاز داریم که تقویت شوند.

دکتر عین اللهی افزود: داروخانه‌هایی مانند ۱۳ آبان که در برخی مناطق وجود دارد باید در این منطقه هم تاسیس کنیم تا مردم بتوانند دارو‌های خاص را راحت‌تر تهیه کنند.

وزیر بهداشت همچنین گفت: نمونه برخی دارو‌های خارجی را شرکت‌های دانش بنیان تولید کردند، اما برخی افراد همچنان اصرار دارند که از دارو‌های خارجی استفاده کنند که این موضوع نیاز به فرهنگ سازی دارد با این وجود اگر متخصصان تاکید کنند برخی دارو‌ها را باید وارد کنیم، حتما تامین می‌کنیم.

دکتر عین اللهی در ادامه گفت:بیمارستان یافت آباد مرکز درمانی این منطقه است که به صورت خیریه اداره می‌شود قرار است از این بیمارستان بازدید کنیم و کمبود‌هایی که دارد، شناسایی و به برطرف شدن این کمبود‌ها کمک کنیم.

وزیر بهداشت درباره برخی مسائلی که مردم درباره پوشش بیمه‌ای دندانپزشکی مطرح کردند هم گفت:در وزارت بهداشت بنا این است که شمار مراکز دولتی دندانپزشکی را زیاد کنیم و تا امروز ۶۷ مرکز جدید دندانپزشکی ایجاد کردیم، اما بیشتر شدن شمار این مراکز را در دستور کار داریم.

دکتر عین اللهی افزود:همچنین سعی داریم مراکز دولتی دندانپزشکی را دو یا سه شیفته کنیم تا از دندانپزشکان بیشتری استفاده کنیم و تنها راهی که می‌توان خدمات دندانپزشکی را افزایش دهیم، افزایش تعداد مراکز است.

وزیر بهداشت همچنین گفت: دنبال این هستیم که برخی قسمت‌های دولتی را برون سپاری کنیم و اگر افرادی آماده هستند، قرارداد همکاری ببندند، آماده هستیم امکانات را در اختیار آنها قرار دهیم که با امکانات و تعرفه دولتی به مردم خدمت رسانی کنند.

دکتر عین اللهی همچنین گفت: یکسری مسائلی را که شهروندان منطقه ۱۸ مطرح کردند خارج از مسائل پزشکی و بهداشتی بود که به قسمت مربوطه منتقل می‌کنیم.

دیگر خبرها

  • مشکلات مالی، دانشگاه انگلیسی را به مرز نابودی رساند
  • شهر صدرا کمبود مدرسه دارد/ آماده استقرار ادارات مختلف هستیم
  • برگزاری رویداد «هم‌مسیر اوتیسم» در ۳ شهر ایران
  • بیش از ۹۰۰ هزار نفر، زیر پوشش غربالگری سلامت قلب
  • شناخت زودهنگام اختلالات رشد، موثر بر عملکرد فردی و اجتماعی کودک در آینده
  • مشکلات ثبت نام وام ازدواج در سامانه از زبان زوجین جوان تهرانی
  • همایش روز جهانی اتیسم در رشت
  • از هر هزار تولد، یک تا سه نوزاد با آسیب شنوایی متولد می شود/شناسایی۱۶۳ نوزاد ناشنوا در خراسان شمالی
  • ۱۰۰ کودک مبتلا به اوتیسم در نیشابور شناسایی شدند
  • دیدار وزیر بهداشت با ساکنان منطقه ۱۸ تهران